BLINDHUB este prima interfata online prin care punem impreuna angajatorii si persoanele cu deficiente de vedere intr-un demers comun de valorificare a abilitatilor acestei categorii de persoane intr-un loc de munca incluziv si deschis pentru toti.
Continând instrumente precum video CV-ul sau posibilitatea de a desfasura interviul online printr-un simplu cont de angajator, aplicatia BLINDHUB reprezinta o inovatie pentru afacerea ta si pentru procesele de recrutare si selectie a personalului pe care le deruleaza fiecare departament de resurse umane.
De ce sa iti diversifici forta de munca?
Studii recente arata faptul ca acele companii care se bucura de o crestere sustenabila au un capital de munca divers format din persoane tipice si persoane atipice.
Echipele de la locul de munca care integreaza persoane cu dizabilitati sunt mai coezive, solidare si mult mai creative. Acest lucru se datoreaza diversitatii opiniilor si experientelor, pe care fiecare membru al echipei il aduce la locul de munca, precum si pasiunii cu care persoanele atipice doresc sa isi puna in valoare abilitatile.
Angajarea persoanelor cu dizabilitati reprezinta o carte de vizita importanta pentru fiecare companie care pune in lumina responsabilitatea sociala a organizatiei. Practic, asumând un rol de angajator al persoanelor cu dizabilitati vei putea sa intorci comunitatilor si societatii o parte din bunastarea pe care tu ai acumulat-o prin implicarea in domeniul economic. Acest lucru arata grija si respectul fata de societate si mediul social in care organizatia isi desfasoara activitatea.
Care sunt beneficiile de natura financiara pe care le poti avea daca esti un angajator al persoanelor cu dizabilitati?
Fiecare angajator care are un numar de peste 50 de angajati are o obligatie legala de a asigura o cota minima de 4% persoane cu dizabilitati din totalul angajatilor. In cazul in care aceasta obligatie nu este intrunita de catre angajatori, organizatia va plati catre bugetul de stat o suma echivalenta cu salariul minim pentru fiecare persoana cu dizabilitati neangajata.
Este in beneficiului angajatorilor sa angajeze persoane cu dizabilitati, fapt ce ii va putea absolvi de aceasta obligatie legala de plata.
Angajatii cu dizabilitati sunt scutiti de impozitul pe venit, fapt ce poate sa fie un stimul in plus pentru angajatori in ceea ce priveste asigurarea unui prag de salarizare corespunzator in acord cu nivelul ocupational, pregatirea persoanei si abilitatile detinute.
Fata de aceste avantaje, exista oportunitatea accesarii unor scheme de finantare pentru plata partiala sau totala a salariului unei persoane cu dizabilitati. Multe din aceste scheme sunt derulate prin intermediul agentiilor judetene de forta de munca, dar si de alte institutii gestionare a unor fonduri externe nerambursabile.
Te preocupa financiar modificarile pe care trebuie sa le faci in adaptarea locului de munca?
Multe persoane cu dizabilitati nu au nevoie de o adaptare rezonabila a locului de munca, insa acest lucru nu reprezinta un impediment in atragerea unui capital de munca deosebit de talentat si creativ. In conformitate cu legislatia actuala, orice modificare a conditiilor de munca in legatura cu spatiul fizic sau informational pentru a raspunde nevoilor persoanelor cu dizabilitati poate fi dedusa in sumele datorate de catre angajatori (impozit pe cifra de afaceri ).